Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Erlangen-Nürnberg, Γερμανία

Η Επέμβαση της Ρινοπλαστικής

''Φυσική μύτη, η οποία έρχεται σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο''.

Η ρινοπλαστική αφορά 3 κατηγορίες ασθενών.

01. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι ασθενείς που έχουν στραβό διάφραγμα και θέλουν να διορθώσουν τη ρινική τους αναπνοή, καθώς και όσα προβλήματα σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα, όπως φαρυγγίτιδες, λαρυγγίτιδες, μπούκωμα στα αυτιά κλπ.

02. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν ασθενείς, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν το σχήμα της μύτης τους, καθώς μπορεί να έχουν κάποιον ύβο ή καμπούρα στη μύτη ή μια χοντρή κορυφή ή μια σκολίωση στη μύτη.

03. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι ασθενείς που θέλουν να διορθώσουν και το εξωτερικό σχήμα της μύτης τους, αλλά και το στραβό διάφραγμα και να βελτιώσουν δηλαδή και το εμφανισιακό και το λειτουργικό κομμάτι της μύτης τους.

Στη ρινοπλαστική υπάρχουν γενικοί κανόνες στους οποίους βασιζόμαστε, αλλά πάνω εκεί εξατομικεύουμε το τελικό αποτέλεσμα στον ασθενή μας, με βάση την ανατομεία του προσώπου του και τα χαρακτηριστικά που έχει.

Η φιλοσοφία που αγαπώ και ενστερνίζομαι τα τελευταία 25 χρόνια ενασχόλησής μου με την εξειδίκευση στη ρινοπλαστική είναι το ‘’Natural Rhinoplasty’’. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε μια φυσική μύτη, η οποία έρχεται σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Ποιες μεθόδους ρινοπλαστικής εφαρμόζουμε:

Στη ρινοπλαστική εφαρμόζουμε 2 βασικές προσπελάσεις, την κλειστή ρινοπλαστική και την ανοιχτή ρινοπλαστική.

• Κλειστή Ρινοπλαστική
Στην κλειστή ρινοπλαστική κάνουμε την προσπέλαση χωρίς τομές στο εξωτερικό της μύτης και στο δέρμα, λύνοντας το πρόβλημα με μικρές τομές μέσα από τη μύτη.. Η κλειστή ρινοπλαστική δημιουργεί λιγότερο τραύμα στους ιστούς, έχει πιο γρήγορη αποκατάσταση, μικρότερο οίδημα και έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ότι δηλαδή διεγχειρητικά μπορούμε να αξιολογήσουμε καλύτερα το τελικό αποτέλεσμα.

• Ανοιχτή ρινοπλαστική
Στην ανοιχτή ρινοπλαστική κάνουμε την προσπέλαση με μια τομή στη στυλίδα της μύτης, όπου σηκώνουμε εκτεταμένα το δέρμα της μύτης για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μεγαλύτερο οίδημα, καθώς και μεγαλύτερο χρόνο αποκατάστασης και αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι ασθενείς μας πριν το χειρουργείο.

Με την κλειστή ρινοπλαστική αντιμετωπίζουμε το 70-80% των ασθενών μας. Σε περιπτώσεις επανεγχειρήσεων και σε ασθενείς που μπορεί να χρειάζονται μοσχεύματα ή πρέπει να κάνουμε ανακατασκευή της μύτης, δηλαδή σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, τότε εφαρμόζουμε την ανοιχτή ρινοπλαστική.
Αποτελεσματα που μεταμορφωνουν ζωες

η πορεια μου

We craft a unique blend of style and functionality, made for working.

Μάθετε περισσότερα
Μάθετε περισσότερα
"
Εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος. Τα 5 αστέρια είναι πολύ λίγο. Η ρινοπλαστική μου πήγε τέλεια, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, αναπνέω ελεύθερα και το αισθητικό κομμάτι είναι αυτό που ονειρευόμουν.
Παναγιώτα Μ.
Ασθενής
Η εμπειρία μου με τον γιατρό ήταν πολύ καλή, καθώς μετά τη ρινοπλαστική μου, είχα πολύ γρήγορη ανάρρωση και με άψογο, φυσικό αποτέλεσμα.
Έλενα Β.
Ασθενής
Εξαιρετικός άνθρωπος, καταπληκτικός χειρούργος, συνεπής, ακριβής, επεξηγηματικός, καθησυχαστικός και πράος.

Κάνει τα δύσκολα να γίνονται παιχνιδάκι.
Θεοδώρα Ι.
Ασθενής
Υποβλήθηκα σε ρινοπλαστικη στον δρ. Κωνσταντινιδη και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, όπως ακριβώς το ήθελα!
Αρτεμισία Γκ.
Ασθενής
Αξιολογήσεις ασθενών μας
Κλείστε ραντεβού

Συχνεσ ερωτησεισ

Χρήσιμες πληροφορίες πριν και μετά το χειρουργείο.

Με ποιο κριτήριο πρέπει να υποβληθώ σε ρινοπλαστική;

Δε χειρουργούμε μια σκολιωτική μύτη ή μια μύτη με λίγο ύβο, αλλά χειρουργούμε έναν ασθενή, ο οποίος ταλαιπωρείται από αυτό που έχει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να έχουν μια σκολιωτική μύτη ή κάποιον ύβο στη μύτη τους, αλλά δεν τους ενοχλεί καθόλου.

Επομένως μόνο όταν ο ασθενής ενοχλείται από το πρόβλημα που έχει, τότε εμείς βάζουμε σε μια ζυγαριά τις επιθυμίες και προσδοκίες του και αυτά που μπορούμε να του προσφέρουμε, έτσι ώστε τελικά ο ασθενής να μείνει ευχαριστημένος.

Αυτό είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι στην προσέγγιση του ασθενούς. Με ειλικρίνεια να συζητήσουμε τις ανάγκες του και αυτά που μπορούμε να του προσφέρουμε πριν από το χειρουργείο.

Γιατί είναι σημαντικό να απευθυνθώ σε έναν έμπειρο ΩΡΛ για τη ρινοπλαστική;

Είναι πολύ σημαντικό ο χειρουργός ρινοπλαστικής να είναι εκπαιδευμένος τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο αισθητικό κομμάτι χειρουργικής της μύτης.

Στο λειτουργικό κομμάτι η σημαντικότερη λειτουργία είναι αυτή της αναπνοής, η μύτη ζεσταίνει, καθαρίζει και εφυγραίνει τον αέρα. Εάν δε λειτουργεί σωστά η μύτη, τότε δε λειτουργεί σωστά και ο λάρυγγας και ο φάρυγγας και έχουμε προβλήματα και με το αυτί.

Στο αισθητικό κομμάτι είναι πολύ σημαντική η εμπειρία του γιατρού, διότι για να βελτιωθεί και λειτουργικά η μύτη, πρέπει να αλλάξει πολλές φορές και το εξωτερικό σχήμα της μύτης.

Ποια είναι η εμπειρία σας συγκεκριμένα στη ρινοπλαστική;

Ο Ιωάννης Κωνσταντινίδης πήρε τον τίτλο ειδικότητας του Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου το 1996 στην Fulda της Γερμανίας.

Στη συνέχεια από το 1996-2003 εξειδικεύτηκε στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Homburg και Erlangen-Nurnberg της Γερμανίας στις πλαστικές επεμβάσεις προσώπου και ιδιαίτερα στην ρινοπλαστική όπου έλαβε το 2000 από τον Ιατρικό Σύλλογο Βαυαρίας στο Μόναχο μετά από εξετάσεις και την πλήρωση των καταλλήλων χειρουργικών προυποθέσεων τον τίτλο του εξειδικευμένου στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου.

Στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού που υπηρέτησε ήταν υπεύθυνος του τμήματος Πλαστικές Επεμβάσεις Προσώπου και διοργανωτής σε ετήσια βάση χειρουργικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων (Courses) με διεθνή συμμετοχή.

Από τότε μέχρι σήμερα είναι προσκεκλημένος ομιλητής και χειρουργός σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου. Από το 2007 εως σήμερα είναι εκπρόσωπος (Delegate) της Ελλάδος στην Ευρωπαική Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.